Aisea e mafai ai ona fa'aogaina le kalafi pa'epa'e e fai ma penitala?

I le taimi nei i luga o le maketi, o le tele o penitala o loʻo faia i le kalafi paʻu, aisea la e mafai ai ona faʻaaogaina le kalafi paʻu e fai ma penitala? I aso nei, o le faatonu o Furuit graphite o le a taʻu atu ia te oe le mafuaaga e mafai ai ona faʻaaogaina le graphite faʻapipiʻi e fai ma penitala:
Muamua, e uliuli; lona lua, o lo'o i ai se mea vaivai e fa'ase'e i luga o le pepa ma tu'u ai fa'ailoga. Afai e va'aia i lalo o se tioata fa'alautele, o le tusilima penitala o lo'o faia i ni vaega ninii fua o le kalafi.
O le carbon atoms i totonu o le flake graphite o loʻo faʻatulagaina i luga o laulau, o le fesoʻotaʻiga i le va o laulau e matua vaivai lava, ma o le tolu carbon atoms i totonu o le laulau e fesoʻotaʻi vavalalata, o lea e faigofie ai ona faʻaseʻe le laulau pe a uma ona mamafa, e pei o se faaputuga o taʻaloga. kata, Faatasi ai ma sina tulei, o kata e se'e i le va o kata.
O le mea moni, o le taʻitaʻi o le penitala e faia e ala i le faʻafefiloi o fua graphite ma le omea i se vaega patino. E tusa ai ma tulaga faʻale-atunuu, e 18 ituaiga o penitala e tusa ai ma le faʻaogaina o le graphite flake. O le “H” e fa'atusa mo le omea ma fa'aaoga e fa'ailoa ai le ma'a'a o le penitala. O le tele o le numera i luma o le "H", o le sili atu ona faigata o le penitala, o lona uiga, o le tele o le vaega o le omea e faʻafefiloi ma le kalafi i totonu o le penitala, o le itiiti ifo o le manino o mataʻitusi ua tusia, ma e masani ona faʻaaogaina mo le kopiina.


Taimi meli: Me-23-2022