O fea e tufatufaina ai le kalafi faʻamaʻa masani?

E tusa ai ma le lipoti a le Iunaite Setete Geological Survey (2014), o le faʻamaoniga faʻasao o natura flake graphite i le lalolagi e 130 miliona tone, faʻatasi ai, o tupe faʻaleoleo a Pasila e 58 miliona tone, ma o Saina e 55 miliona tone, tulaga maualuga i le lalolagi. O aso nei o le a matou taʻuina atu ia te oe e uiga i le lalolagi tufatufaina o flake graphite punaoa: mai le tufatufaina o le lalolagi o flake graphite, e ui o le tele o atunuʻu na mauaina flake graphite minerals, ae e le tele ni tupe teu faʻatasi ai ma se fua faʻapitoa avanoa mo pisinisi faʻaaoga, tele lava tuʻufaʻatasia i Saina. , Pasila, Initia, Czech Republic, Mexico ma isi atunuʻu.

1. Saina
E tusa ai ma fuainumera faamauina o le Matagaluega o Eleele ma Punaoa, e oʻo atu i le faaiuga o le 2014, o tupe faaagaga a Saina o tioata samasama e 20 miliona tone, ma o faʻamatalaga faʻaleoleo e tusa ma le 220 miliona tone, tele tufatufaina i 20 itumalo ma tutoʻatasi itulagi pei o Heilongjiang, Shandong, Totonu Mongolia ma Sichuan, i totonu o Shandong ma Heilongjiang o vaega autu o gaosiga. O le tupe faaleoleo o le cryptocrystalline graphite i Saina e tusa ma le 5 miliona tone, ma o faʻamaumauga faʻasao e tusa ma le 35 miliona tone, lea e tele na tufatufaina i 9 itumalo ma tutoʻatasi itulagi pei o Hunan, Totonu Mongolia ma Jilin, faʻatasi ai ma Chenzhou i Hunan o loʻo tuʻufaʻatasia. nofoaga o cryptocrystalline kalafi.

2. Pasila
E tusa ai ma le US Geological Survey, o Pasila e tusa ma le 58 miliona tone o 'oa o loʻo teuina, ua silia i le 36 miliona tone o loʻo faʻasaoina. O teu tupe teu a Pasila e masani ona maua i setete o Minas Gerais ma Bahia. O tupe teu sili kalafi flake sili o loʻo maua i minas Gerais.

3. Initia
Initia e 11 miliona tone o kalafi faʻasao ma 158 miliona tone o punaoa. E i ai 3 sone o lau kalafi, ma le uʻamea kalafi ma le tamaoaiga atinae taua e tele tufatufaina i Andhra Pradesh ma Orissa.

4. le Czech Republic
O le Czech Republic o le atunuʻu o loʻo tele lona tamaoaiga i le Europa. O le flake kalafa teu tupe teu e tele lava tu i le itu i saute o Czech setete ma le faʻatulagaina carbon mataupu o 15%. O le flake graphite tupe teu i le Moravia itulagi e tele microcrystalline vaitusi ma le mautu carbon mea o loʻo i ai e uiga i le 35%. 5. Mekisiko O le flake graphite ore o loʻo maua i Mexico o le microcrystalline graphite e tele na tufatufaina i Sonora ma Oaxaca. O le tisaini hermosillo flake kalafa microcrystalline vaitusi ei ai le tofo o 65% ~ 85%.


Taimi Post: Aokuso-06-2021