O tu ma aga e aoga lona mamafa i auro | Virginia Tech News

O le polokalame a le Hokie Gold Legacy e mafai ai e le au matutua o Virginia Tech ona foa'i mama a le vasega e liusuavai e fai ai auro mo le fa'aoga i mama vasega i le lumana'i—o se tu masani e feso'ota'i ai le taimi ua tuana'i, le taimi nei ma le lumana'i.
O Travis "Rusty" Untersuber ua tumu i lagona ootia a o ia talanoa e uiga i lona tama, le mama o le faauuga a lona tama i le 1942, le mama laiti a lona tina ma le avanoa e faaopoopo atu ai i le talatuu faaleaiga i Virginia Tech. I le ono masina talu ai, sa le iloa e ia ma ona tuafafine le mea e fai i mama a o latou matua ua maliu. Ona fa'afuase'i lea ona manatua e Untersuber le polokalame a le Hokie Gold Legacy, lea e mafai ai e le au matutua po'o tagata o le aiga o le au matutua ona foa'i mama a le vasega, ia liusuavai i lalo e fai ai le auro a Hokie ma fa'aaofia i mama a le vasega i le lumana'i. Na faia se talanoaga faaleaiga ma malilie ai e auai i le polokalame. “Ou te iloa o loo i ai le polokalama ma ou te iloa o loo i ai sa tatou mama,” o le tala lea a Winterzuber. “Na o le ono masina talu ai sa latou faatasi ai.” I le faaiuga o Novema, na tietie atu ai Entesuber i le 15 itula mai lona nuu o Davenport, Iowa, i Richmond e asiasi i le aiga i le Aso Faafetai. Ona ia asiasi atu lea i Blacksburg e auai i se sauniga liusuavai mama i le VTFIRE Kroehling Advanced Materials Foundry i luga o le lotoa o Virginia Tech. O le sauniga o faʻailoga, na faia ia Novema 29, na faia i tausaga taʻitasi talu mai le 2012 ma na faia foi i le tausaga talu ai, e ui lava na o peresitene o le Vasega o le 2022 na auai ona o le faʻatapulaʻaina o coronavirus i luga o le aofaʻi o tagata faʻatagaina i totonu o faʻalapotopotoga. O lenei tu masani uiga ese o le faʻafesoʻotaʻi o le taimi ua tuanaʻi ma le lumanaʻi na amata i le 1964, ina ua tuʻuina mai e le toʻalua cadets mai le Kamupani M o le Virginia Tech Cadets-Jesse Fowler ma Jim Flynn-le manatu. O Laura Wedin, o le fa'atonu lagolago o tamaiti a'oga ma tupulaga talavou matutua, fa'amaopoopoina le polokalame e aoina mama mai tagata matutua o lo'o manana'o e liusuavai a latou mama ma aveese ma'a. E siaki fo'i fomu foa'i ma bios e ona le mama ma lafo se fa'amaoniga imeli pe a maua se mama na tu'uina atu. E le gata i lea, na faamaopoopoina e le Faaipoipoga le sauniga o le liusuavai auro, lea na aofia ai le Almanac of Trumpets e faailoa ai le tausaga na liusuavai ai le mama auro. O mama foa'i o lo'o fa'asalalau i luga o le itulau lautele o le alumnus po'o le alumnae, ona tu'uina atu lea e se sui o lo'o iai nei o le komiti mamanu mama ia mama ta'itasi i totonu o se graphite crucible ma ta'u mai ai le igoa o le alumnus po'o le alumnae po'o le to'alua na muai ofuina le mama ma tausaga o su'esu'ega. A'o le'i tu'uina le mama i totonu o se mea fa'aa'ai.
Na aumai e Ant Zuber ni mama se tolu e liusuavai i lalo – o le mama vasega a lona tama, mama laiti a lona tina ma le mama faaipoipo a lona toalua o Doris. Na faaipoipo Untersuber ma lona faletua i le 1972, o le tausaga lava lea na ia faauu ai. Ina ua maliu lona tama, sa tuuina atu e lona tina le mama vasega a lona tama i lona tuafafine o Kaethe, ma sa malie Kaethe Untersuber e foai atu le mama pe a tupu se faalavelave. Ina ua mavae le maliu o lona tina, na tuu atu le mama mama a lona tina i lona faletua o Doris Untersuber, o le na malie e foai atu le mama i le faamasinoga. Na sau le tama o Untersuber i Virginia Tech i se sikolasipi soka i le 1938, sa avea ma se cadet i Virginia Tech ma sa tautua i le Ami ina ua maua lona faailoga i le inisinia o faatoaga. Na faaipoipo lona tama ma lona tina i le 1942, ma o le mama laititi na avea o se mama faamau. Na foa’i fo’i e Untersuber lana mama vasega mo lona 50 tausaga fa’au’u mai Virginia Tech i le tausaga a sau. Peitai, o lana mama e le o se tasi o mama e valu na liusuavai. Nai lo lena, ua fuafua Virginia Tech e teu lana mama i totonu o se "kapipe taimi" na fausia i tafatafa o Burroughs Hall o se vaega o le faamanatuina o le 150 tausaga a le iunivesite.
“Matou te maua le avanoa e fesoasoani ai i tagata e mafaufau i le lumanaʻi ma faia se aafiaga, ma faʻaosofia tagata e mafaufau e uiga i fesili e pei o, 'E mafai faapefea ona ou lagolagoina se faʻamoemoe?' ma 'E fa'afefea ona ou fa'aauauina le talatuu?'” Fai mai Untersuber. “O le polokalame a Hokie Gold e lua. O lo'o fa'aauauina le tu ma aga ma fa'amoemoe e va'ai pe fa'apefea ona tatou faia le isi mama tele. … O le talatuu e maua mai ai e taua tele ia te au ma lou toalua. O le aso nei. O le mafuaaga lena matou te tuuina atu ai le toalua Untersuber, o le na mulimuli i tulagaaao o lona tama ma maua se faailoga i le inisinia o faatoaga a o lei faigaluega i le alamanuia o meafaigaluega tau faatoaga ma ua litaea nei, sa auai i le sauniga faatasi ai ma nisi o sui o le Ring Design Committee ma le peresitene. o le Vasega o le 2023 O le taimi lava e faʻatumu ai le mama, e ave le faʻamau i le fau, lea o loʻo vaʻaia ai le faagasologa atoa e Alan Drushitz, polofesa lagolago o mea faasaienisi. E i'u lava ina tu'u le ipu i totonu o se tama'i ogaumu e fa'avevela i le 1,800 tikeri, ma i totonu o le 20 minute e liua ai le auro i le vai. O le ta'ita'ifono o le Komiti o le Fuafuaga o mama Victoria Hardy, o se tamaititi mai Williamsburg, Virginia, o le a fa'au'u mai i le 2023 ma lona fa'ailoga i le inisinia fa'ainisinia ma fa'asaienisi faakomepiuta, sa tu'uina atu mea e puipui ai ma fa'aaoga pliers e si'i a'e ai le u'amea mai le ogaumu. Ona ia sasaa lea o le auro vai i totonu o le limu, ma mafai ai ona malo i totonu o se tamai pa auro faatafafa. “Ou te manatu e manaia,” o le tala lea a Hardy e uiga i le tu masani. “E suia e vasega taitasi a latou mamanu mama, o lea ou te lagona ai e tulaga ese le tu ma ona uiga i tausaga taitasi. Ae a e manatu o vaega ta'itasi o mama a vasega o lo'o iai le Hokie Gold na foa'i mai e le 'au fa'au'u ma le komiti na muamua atu ia i latou, o lo'o matua'i feso'ota'i pea vasega ta'itasi. E tele naua fa'avae i le tu masani mama atoa ma ou te manatu o lenei vaega o se filifiliga atamai e tu'uina atu le fa'aauau i se mea o lo'o matua ma'oti ai vasega ta'itasi. Ou te fiafia i ai ma ou te fiafia i ai. Na mafai ona matou o mai i le fale faufale ma avea ma se vaega o lea galuega.”
O mama e liusuavai i le 1,800 tikeri Fahrenheit ma le auro vai e sasaa i totonu o se faʻailoga faatafafa. Ata fa'aaloaloga a Kristina Franusich, Virginia Tech.
O le pa auro i mama e valu e 6.315 aunese le mamafa. Na auina atu e le faaipoipoga le pa auro i Belfort, lea na gaosia ai mama Virginia Tech vasega, lea na faamamaina ai e le au faigaluega le auro ma faʻaaogaina e lafo ai mama Virginia Tech vasega mo le tausaga na sosoo ai. Latou te fa'asaoina fo'i se vaega la'ititi mai liusuavai ta'itasi mo le fa'aofiina i mama liusuavai i tausaga o lumana'i. I aso nei, o mama auro uma e iai le 0.33% "Hoki auro". O se taunuuga, o tamaiti aʻoga taʻitoʻatasi e fesoʻotaʻi faʻatusa i se tagata faʻauʻu muamua Virginia Tech. O ata ma vitiō na pu'eina ma fa'asalalau i luga o fa'asalalauga fa'aagafesootai, fa'afeiloa'i ai uo, tagata a'oga ma tagata lautele i se tu masani na foliga mai e to'aitiiti e iloa. Ae o le mea e sili ona taua, o le afiafi na mafua ai ona mafaufau tamaiti na auai e uiga ia latou talatuu i le lumanaʻi ma le ono auai i le lumanaʻi i a latou mama vasega. "E mautinoa lava ou te manaʻo e faʻapotopoto se komiti ma fai se mea malie e pei o le toe alu i le fale faumea ma foaʻi se mama," o le tala lea a Hardy. “Atonu e pei o le faamanatuina o le 50 tausaga. Ou te le iloa pe o le a avea ma laʻu mama, ae afai o lea, o le a ou fiafia ma faʻamoemoe e mafai ona tatou faia se mea faapena. “Ose auala lelei lea e fa'afou ai se mama. Ou te manatu o le a itiiti ifo le "Ou te le toe manaʻomia lenei mea" ma sili atu e pei o le "Ou te manaʻo e avea ma se vaega o se tu masani tele," pe a talafeagai lena mea. Ou te iloa o le a avea lea ma filifiliga faʻapitoa mo soʻo se tasi e mafaufau i ai. “
O Antsuber, o lona faletua ma ona tuafafine o le mea moni na talitonu o le filifiliga sili lea mo lo latou aiga, aemaise lava pe a uma ona faia e le toafa o latou talanoaga lagona e manatua ai le aafiaga o Virginia Tech i olaga o latou matua. Sa latou fetagisi ina ua uma ona talanoa e uiga i aafiaga lelei . “Sa ootia, ae sa leai se faatuai,” o le tala lea a Winterzuber. “O le taimi lava na matou iloa ai le mea e mafai ona matou faia, sa matou iloa o se mea e tatau ona matou faia—ma sa matou mananao e fai.”
Virginia Tech o loʻo faʻaalia le aʻafiaga e ala i lana foaʻi fanua faʻavaomalo, faʻalauteleina le atinaʻe gafataulimaina o tatou nuʻu i le Commonwealth o Virginia ma le lalolagi atoa.


Taimi meli: Nov-21-2023