Tufatufaina atu i le lalolagi atoa o punaoa graphite

E tusa ai ma le lipoti a le US Geological Survey (2014), o le faʻasao faʻamaonia o graphite faʻanatura i le lalolagi e 130 miliona tone, lea o loʻo i ai i Pasila le 58 miliona tone ma o Saina e 55 miliona tone, faʻavasega i luga. i le lalolagi. I aso nei, o le faatonu o Furuite Graphite o le a taʻu atu ia te oe e uiga i le tufatufaina atu o punaoa graphite i le lalolagi atoa:

matou
Mai le tufatufaina atu o le flake graphite i le lalolagi atoa, e ui lava o le tele o atunuu ua latou mauaina minerale graphite flake, e le tele ni tupe teu ma se fua faʻatatau mo le faʻaogaina o fale gaosi oloa, e faʻapitoa i Saina, Pasila, Initia, Czech Republic, Mekisiko ma isi atunuu.
1. Saina
E tusa ai ma faʻamaumauga a le Matagaluega o Fanua ma Punaoa, e oʻo mai i le faaiuga o le 2014, o le faʻaagaga o le graphite crystalline a Saina e 20 miliona tone, ma o le faʻaagaaga o punaoa na faʻamaonia e tusa ma le 220 miliona tone, e masani ona tufatufaina i 20 itumalo ma itulagi tutoʻatasi e pei o Heilongjiang, Shandong, Inner Mongolia ma Sichuan, faatasi ai ma Shandong ma Heilongjiang o nofoaga autu e gaosia ai. O faʻaagaga o le cryptocrystalline graphite i Saina e tusa ma le 5 miliona tone, ma o faʻamaumauga faʻasao faʻamaonia e tusa ma le 35 miliona tone, lea e masani ona tufatufaina atu i 9 itumalo ma itulagi tutoʻatasi e aofia ai Hunan, Inner Mongolia ma Jilin. Faatasi ai ma i latou, Chenzhou, Hunan o le faʻatonuga o le cryptocrystalline graphite.
2. Pasila
E tusa ai ma faʻamaumauga a le US Geological Survey, o faʻaagaaga o graphite ore i Pasila e tusa ma le 58 miliona tone, lea e sili atu i le 36 miliona tone le faʻasao faʻanatura. O tupe teu graphite i Pasila e masani ona tufatufaina atu i Minas Gerais ma Bahia, ma o tupe sili ona lelei graphite o loʻo i Minas Gerais.
3. Initia
O Initia o loʻo i ai faʻaagaaga graphite o le 11 miliona tone ma punaoa o le 158 miliona tone. E 3 graphite mine fusipaʻu, ma o graphite mines e iai le tau o le atinaʻeina o le tamaoaiga e masani ona tufatufaina i Andhra Pradesh ma Orissa.
4. Czech Republic
O le Czech Republic o le atunuʻu o loʻo i ai le tele o punaoa graphite flake i Europa. Ole fa'aputuga graphite e masani ona tufatufaina i le South Czech Republic. O le teuina o le graphite flake i le eria o Moravia ma le kaponi tumau o le 15% e masani lava o le microcrystalline graphite, ma o le kaponi tumau e tusa ma le 35%.
5. Mekisiko
O mines flake graphite na maua i Mekisiko o microcrystalline graphite uma, e masani ona tufatufaina i Sonora ma Oaxaca. O le atina'e Hermosillo flake graphite ore microcrystalline graphite ei ai le togi o le 65% i le 85%.


Taimi meli: Au-05-2022