E te iloa se mea e uiga i flake graphite? Aganu'u ma a'oa'oga: E mafai ona e malamalama i mea taua o le flake graphite.

Ae mo le mauaina ma le faʻaaogaina o le graphite flake, o loʻo i ai se faʻamaumauga lelei, pe a o le tusi Shuijing Zhu o le tusi muamua lea, lea na taʻua ai "o loʻo i ai se mauga graphite i tafatafa o le Vaitafe o Luoshui". O papa e uliuli uma, o lea e mafai ai ona tau leai ni tusi, o lea e taʻutaʻua ai a latou graphite. ” Ua faaalia mai i suʻesuʻega o toega o mea e faapea, i le amataga o le sili atu i le 3,000 tausaga ua mavae i le pulega a le malo o Shang, na faaaogā ai e Saina le kalafi e tusi ai mataʻitusi, lea na tumau seʻia oo i le iʻuga o le pulega a Han i Sasaʻe (AD 220). O le kalafi e pei o le vaitusi tusi na suia i le vaitusi tapaa paina. I le vaitaimi o Daoguang o le Qing Dynasty (AD 1821-1850), o faifaatoʻaga i Chenzhou, le Itumalo o Hunan na latou faʻaaogaina le graphite flake e fai ma fafie, lea na taʻua o le "suauu carbon".

matou

O le igoa Peretania o le Graphite e sau mai le upu Eleni "graphite in", o lona uiga "tusi". Na faaigoa e le kemisi Siamani ma mineralogist AGWerner i le 1789.

O le fua mole mole o le graphite flake o le C ma lona mamafa mole e 12.01. O le graphite faanatura o le u'amea uliuli ma le uamea efuefu, fa'atasi ai ma le lanu uliuli susulu, luster metallic ma opacity. O le tioata e patino i le vasega o tioata lavelave hexagonal biconical, o tioata tioata hexagonal. O fa'ailoga faigofie masani e aofia ai koluma fa'afafa'alua, hexagonal biconical ma koluma hexagonal, ae e seasea fo'i le foliga tioata, ma e masani ona pa'u po'o foliga ipu. Parameters: a0 = 0.246nm, c0 = 0.670nm O se fausaga faʻapipiʻi masani, lea o loʻo faʻatulagaina ai carbon carbon i luga o laulau, ma e tutusa le fesoʻotaʻiga o kaponi taʻitasi ma le kaponi lata ane, ma o le carbon i totonu o le laulau taʻitasi o loʻo faʻatulagaina i se mama hexagonal. O mama hexagonal o le kaponi i le pito i luga ma le pito pito i lalo o le pito i lalo o loʻo fesuiaʻi tutusa i le itu e tutusa ma le vaalele ma faʻapipiʻi e fausia ai se fausaga faʻapipiʻi. O itu eseese ma mamao o le suiga e tau atu i fausaga polymorphic eseese. O le mamao i le va o carbon atoms i le pito i luga ma le pito i lalo e sili atu le lapoʻa nai lo le va o carbon atoms i totonu o le laulau tutusa (CC vaʻavaʻa i laulau = 0.142nm, CC va i le va o laulau = 0.340nm). 2.09-2.23 kalave fa'apitoa ma le 5-10m2/g fa'afanua fa'apitoa. O le maaa o le anisotropic, o le vaeluaga o le vaeluaga o le vasa o le 3-5, ma le vaeluaga tutusa o le 1-2. O fa'aputuga e masani ona pa'u, pa'u ma palapala. O le graphite flake e lelei le fa'aogaina o le eletise ma le vevela. O le mineral flakes e masani lava opaque i lalo o le malamalama feaveai, matua manifinifi flakes e malamalama lanumeamata-efuefu, uniaxial, faatasi ai ma le faasino igoa o le 1.93 ~ 2.07. I lalo o le malamalama faʻaalia, latou te lanu enaena-efu enaena, faʻatasi ai ma ata manino multicolor, Ro efuefu ma enaena, Re uliuli lanumoana uliuli, reflectivity Ro23 (mumu), Re5.5 (mumu), manino le lanu ata ma le faaluaina o ata, malosi heterogeneity ma polarization . Fa'ailoga foliga: u'amea uliuli, maualalo le maaa, se vaega o le matua'i atoatoa cleavage, fetuutuunai, lagona maseesee, faigofie ona pisia lima. Afai e tu'u i luga o le kalafi ni vaega o le zinc ua susu i le vaifofo sulphate apamemea, e mafai ona fa'afefete u'amea apamemea, ae o le molybdenite e tutusa ma ia e leai se tali faapena.

O le graphite o se allotrope o le carbon elemental (isi allotropes e aofia ai taimane, carbon 60, carbon nanotubes ma graphene), ma le pito o le carbon atom taʻitasi e fesoʻotaʻi ma isi carbon atoms e tolu (o le tele o hexagons faʻatulagaina i se foliga o le meli) e fausia ai le covalent. mole mole. Talu ai ona o le kaponi kaponi ta'itasi e fa'auluina se eletise, o na eletonika e mafai ona gaoioi sa'oloto, o lea la, o le kalafi pa'epa'e o se ta'avale eletise. O le va'alele cleavage o lo'o pulea e noataga mole, o lo'o i ai le tosina vaivai i mole, o lea e lelei tele lona fa'aola masani. Ona o le faiga faʻapitoa faʻapipiʻi o le kalafi paʻu, e le mafai ona tatou manatu o le kalafi faʻafefe o se tioata tasi poʻo polycrystal. Ole taimi nei e masani ona manatu ole flake graphite ose ituaiga tioata fefiloi.


Taimi meli: Nov-04-2022